כאשר אתם שומעים לראשונה את המונח גשר בשיניים, ככל הנראה אתם חושבים על אותם גשרים שנועדים ליישר את השיניים. אך המונח הזה רלוונטי גם עבור פלטה מיוחדת של שיניים שאמורה להחליף את השיניים שאינן קיימות בחלל הפה.
המטרה העיקרית של הגשר זה כמובן לשפר את יכולת הלעיסה של המטופל, לצד פתרון אסתטי שאמור לעלות את הביטחון העצמי שיכול להיות מאוד ירוד בגלל המחסור בשיניים. גשר בשיניים נועד ברוב המקרים על מנת לספק מענה למספר שיניים שאינן נמצאות בחלל הפה מסיבות שונות. השיניים צריכות להיות חסרות האחת ליד השנייה על מנת שיהיה ניתן לבנות גשר שיהווה תחליף מושלם לאותן שיניים שאינן נמצאות בפה.
החשיבות של גשר בשיניים
מלבד החשיבות האסתטית והחשיבות הפרקטית בלעיסה, קיימות עוד מספר סיבות שבגינן רופאי השיניים ממליצים להתקין גשר בשיניים. יכול להיות שיהיה מדובר על פתרון קבוע או על פתרון חלקי, ההחלטה הסופית היא כמובן של הרופא שבוחן את המצב בשטח.
אחת מהסיבות העיקריות להתקנת גשר בשיניים היא הרצון למלא את החלל הנוצר והמרווחים בין השיניים. מדוע? מכיוון שהשיניים שנותרו בתור חלל הפה ירצו אוטומטית למלא את המקום הריק והם ינועו לכיוונו. כך שיכול להיווצר מצב שבו יהיה מרווח גדול מאוד בין השיניים, דבר שעשוי להוביל לבעיות אחרות שגם אותן אתם תצטרכו לפתור.
בנוסף להיותו פתרון שעשוי למנוע מהשיניים לזוז, גשר בשיניים יאפשר לכם לשמור על אורח החיים שאפיין אתכם עד לאותו זמן שנפלו השיניים. על גבי הגשר מותקנים שתלים שהם דמוי שיניים רגילות, כך שהתפקוד של הגשר יהיה זהה לתפקוד של השיניים שהיו נמצאות בחלל הפה עד לא מזמן.
בתוך כמה זמן ניתן להתקין גשר בשיניים?
לא מדובר על טיפול ארוך במיוחד, וחשוב מאוד שתבינו כי ברוב המקרים בתוך מספר מצומצם של פגישות – תוכלו לקבל פתרון אידיאלי לשיניים החסרות בחלל הפה שלכם. רופאי השיניים מעדיפים לחלק את הפגישות על מנת להביא לפתרון יעיל, ולא כזה שיוכל לסייע לכם רק לתקופת זמן קצרה.
בפגישה הראשונה הרופא יבדוק את מצב השיניים שלכם, ויוודא כי ניתן להתקין גשר באזור הרצוי. לאחר שהרופא רואה כי מצב השיניים מאפשר התקנה של גשר, הוא יוכל לקחת את המידות הנדרשות להתקנת הגשר. את המידות הללו הוא מעביר למעבדה על מנת שהם יבנו עבורו את הפלטה המושלמת עם השיניים בגודל הנכון.
לאחר מכן יוכל הרופא לזמן את המטופל לפגישה האחרונה שבה הוא מרכיב לו את הפלטה במקום הרלוונטי. באותו מפגש הרופא גם יסביר למטופל כיצד לשמור על הפלטה, וכמובן כיצד לוודא כי היא תחזיק מעמד זמן רב ולא תעמיד את המטופל בסיטואציות לא נעימות.
מדוע אסור להתפשר על המיומנות של רופא השיניים?
התפקיד של רופא השיניים כאשר מטופל צריך גשר בשיניים הוא משמועתי מאוד. רופא השיניים צריך להתאים את הפלטה בצורה מושלמת למקום שבו היא אמורה להיות ממוקמת – הן מבחינת גודל השיניים שיהיו עליה והן מבחינת הגודל של הפלטה כולה. כך שהיא תוכלו להיכנס בדיוק לחלל שאליה היא מיועדת, ללא בעיות וללא כל סיכונים עבור המטופל.
מהסיבה הזאת אסור לכם להתפשר במיומנות ובמקצועיות של רופא השיניים, אחרת אתם עוד עלולים לשלם על כך ביוקר. רופא שיניים לא מקצועי ברוב המקרים יספק לכם גם תוצאות שהן רחוקות מאוד מהתוצאות שעליהן חשבתם בתחילת הדרך.
גשר בשיניים אמור להיות פתרון לטווח זמן ארוך כל עוד הוא מיוצר על ידי מעבדה מקצועית בסיועו של רופא שיניים מיומן. התהליך כולו צריך להתבצע בצורה מאוד מדויקת, וכל טעות קטנה עלולה לעלות ביוקר ולהביא את המטופל למצב שהוא יצטרך להתחיל את כל התהליך מהתחלה בתוך זמן קצר.
יש כאן גם הפסד כספי גדול מאוד, שאף אחד ככל הנראה לא יכסה עבורכם. אך יתרה מכך המטופל עלול למצוא את עצמו נכנס למצב שבו הוא צריך שוב להסתדר ללא גשר וגם ללא שיניים. לכן אנו ממליצים לכם לבחון מקרוב את רופאי השיניים שעולים על הפרק, ומהם לבחור את רופא השיניים האידיאלי עבורכם.
אילו סוגים של גשרים קיימים?
קיימים סוגים שונים של גשרים דנטליים כאשר כל אחד מהם יכול לספק לכם מענה לבעיה שונה. הרופא הוא זה שיוכל לדעת איזה סוג של גשר דנטלי יתאים למצב שבו אתם נמצאים, ולכן אתם צריכים להיות בטוחים מראש שאתם עושים את הבחירה שנכונה עבורכם. אנו כאן סוקרים בפניכם את כל סוגי הגשרים הקיימים, על מנת שתוכלו להעריך פחות או יותר איזה מהם עשוי להתאים לכם בצורה הטובה ביותר.
- גשר דנטלי קבוע – כמו שאתם בטח יכולים לנחש מדובר על גשר קבוע שנשאר אתכם תמיד. זוהי ברוב המקרים גם הבחירה המועדפת על מרבית המטופלים, מכיוון שההתעסקות שלהם עם הגשר היא מינימאלית. הגשר עצמו מחובר לחניכיים על ידי שני כתרים מיוחדים. גשר קבוע יכול להיות פתרון מושלם עבור מרבית האנשים, אך במיוחד לכאלה שיש להם סתימות בשיניים הסמוכות לגשר.
- גשר דנטלי מודבק – אם אתם מגיעים עם תקציב מוגבל, מדובר על האפשרות הטובה ביותר מבחינתכם. גשר דנטלי מודבק יהיה זול יותר בהשוואה לגשר דנטלי קבוע. ברוב המקרים הוא יהיה אידיאלי עבור מטופלים שהשיניים שלהם נמצאות במצב טוב מבחינת הניקיון והבריאות שלהן. באמצעות דבק מיוחד ניתן להדביק את הגשר באזור שבו הוא אמור להיות מוצב, וכל זאת מבלי להשחיז או לבצע פעולות שונות שעלולות להיות בעייתיות בעתיד.
- גשרי תומכה – מיועד על גשר שמיועד לכאלה שאיבדו את השיניים הקדמיות שלהם. הם לרוב לא יהיו יקרים במיוחד, אך הם גם יהיו קצת פחות עמידים ולכן לא נוהגים לשים אותם בתוך חלל הפה באזור שמיועד ללעיסה. על מנת לבצע את ההדבקה של גשרי תומכה, המטופל חייב שיהיה לו שיניים טבעיות בשני הצדדים על מנת שהם יספקו תמיכה לגשר שאמור להיכנס בדיוק למקום החסר.
- גשר דנטלי קנטיליבר – הגשר הזה מבוסס על שן מלאכותית, שאמורה להשלים את המקום החסר שבו חסרה שן. הפתרון הזה מיועד לאנשים שחסרה להם רק שן אחת, והם רוצים להשלים אותה בצורה אידיאלית. מדובר על גשר קבוע שיכול להחזיק מעמד אפילו 10 שנים כל עוד הוא מותקן בצורה הנכונה ובמקצועיות הנדרשת.
מהי העלות של גשר בשיניים?
כמו ששמתם לב יש לא מעט סוגים של גשרים בשיניים ולכל אחד מהם יש את העלות שלו. לכן בלתי אפשרי לתת אומדן מדויק לגבי העלות של גשרים בשיניים, וזה יכול להשתנות בהתאם לבחירות שלכם. אפילו לבחירת המרפאה שבה תבצעו את הטיפול יש השלכות לגבי העלות שלו – ישנן מרפאות זולות יותר שמשתמשות בחומרי גלם זולים וישנן מרפאות יקרות שמשתמשות בחומרי גלם איכותיים יותר.
אנו ממליצים לכם מצד אחד לא להתפשר על איכות הטיפול, בטח כאשר מדובר על גשר בשיניים. אך מצד שני תקציבו מראש את התקציב שעומד לרשותכם על מנת שלא תגיעו למצב שאתם חורגים ממנו מבלי שתשימו לב.