תחום הטיפולים הקוסמטיים מהווה תחום רחב בו לוקחים חלק גם רופאי השיניים. המגוון הרחב של המטופלים הביא את יו"ר איגוד הפלסטיקאים בישראל לטעון כי לרופאי השיניים, שעוסקים גם הם בטיפולים קוסמטיים, אסור להזריק בוטוקס, כשמנגד קבע משרד הבריאות שהם כן רשאים לבצע זאת.
המאבק בנושא מחזיר אותנו לנובמבר 2019. מדובר על מאבק בין הכירורגים הפלסטיים לרופאי השיניים אשר הגיע לדיון והתערבות של הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית, כשזו קבעה כי ד"ר מאיר כהן, יו"ר איגוד הפלסטיקאים, הכפיש בעצם עמיתים למקצוע תוך שהוא קרא לציבור הרחב לדווח על רופאי שיניים שהזריקו בוטוקס.
תחילתו של הסיפור החל בתחילת אותה שנה. אז הגיע תלונה של רופא שיניים לאחר שהאיגוד לכירורגיה פלסטית שלח למרפאתו עיתונאים עם מצלמות נסתרות. לצד זאת, סיפר רופא השיניים, הוא גם הוכפש באוזני ספקים שמהם רכש ציוד רפואי. באותה עת, הציג ד"ר מאיר כהן בכלי התקשורת קו חם לציבור הרחב על מנת לדווח על רופאי שיניים מתחזים, מה שעוד שליבה עוד יותר את מצבו של אותו רופא השיניים.
ד"ר יוסי ולפיש, ד"ר חנוך מיודובניק ופרופסור מיכאל אהרנפלד, חברי ועדת הבירור של ההסתדרות הרפואית, קבעו כי ד"ר מאיר כהן פעל באופן שהוביל אותו לעבור מספר עבירות אתיות. עוד הוסיפה ועדת הבירור כי קיומן של מחלקות מקצועיות מהוות דבר לגיטימי, אך ישנן דרכים ראויות ומקובלות להכריע לגבי אותן מחלוקות בכדי להגיע לפתרון שלהן.
תגובתו של ד"ר מאיר כהן הייתה חריפה גם לאחר ההודעה שיצאה מהועדה. כהן המשיך באותו קו לוחמני באומרו כי מדובר באדם שבעצם מתחזה לרופא ומכאן שהוליך שולל את הציבור, שעה שעשה גם שימוש במונח שאינו קיים – "רופא-דרמו-אסתטיקה". עוד הוסיף כהן, כי אותו מתחזה אף חילק טובות הנאה למטופלות וזאת בכדי שיכתבו אודותיו תגובות חיוביות במרחב הדיגיטלי ואף הזריק למטופליו בוטוקס תנאים לא סטריליים.