השימוש במיישר השיניים אינויזליין מאפשר שימוש במיישר אותו ניתן לווסת לנגיסה. מדובר על שיטה משנות ה-40 שחזרה לשימוש בשנות ה-70 ובבסיסה, בכדי להגיע למצב אופטימלי של השיניים, דרוש מעקב שלהם לאורך זמן על מנת לאמוד את השינוי שמתרחש לאורך התהליך.
השיטה המודרנית של אינויזליין לא כוללת גשר. ראשית כל, נדרשת בדיקה להתרשמות וצילום של השיניים עבור הקרנה תלת ממדית ממוחשבת שתראה כיצד השן יכולה לנוע תוך כדי גדילתה וליצירת בסיס של קשתיות המותאמות לפי מידת חלל הפה.
טיפול שיניים בטכנולוגיית אינויזליין מצריך לרוב בין 20-30 מיישרים עבור השיניים העליונות והתחתונות. התהליך אורך כשנה לרוב עבור מבוגרים והוא מתאים גם לילדים.
חשוב לציין כי יישור שיניים אינויזליין יכול להתבצע ע"י כל רופא שיניים. עם זאת, מומלץ לעבור הליך זה רק אצל אורתודנט המומחה ליישור שיניים. הוא גם זה שיוכל להמליץ על הטיפול המתאים.
יישור שיניים מסורתי לעומת יישור שיניים אינויזליין
יישור שיניים אינויזליין אינו מתאים במקרים של שיניים לא ישרות ולמקרים של בעיות נגיסה מורכבות. יתרונותיו כוללים את שליפת הקשתיות בזמן האוכל, שימוש במיישר שיניים שקוף שכמעט ואינו ניתן להבחנה, אינו פוצע את חלל הפה ולא מפעיל לחץ על השיניים. מנגד, חשוב לציין שגם שיטה הפלטה המסורתית השתפרה, כשהפלטות אינן נראות לעין כמו בעבר וההליך נחשב לקצר יותר.
מתי השיטה המסורתית כדאית?
ישנם מקרים שחשוב להבין שהשיטה המסורתית היא זו הכדאית. בין היתר, מדובר על המקרים בהם ישנה הצטופפות או מרווח שיניים הגדולים מחמש מ"מ, פגם בנגיסה, אי התאמה בין הלסתות כשהן נצמדות, שן שהסתובבה בצורה משמעותית, נגיסות פתוחות בחלק הקדמי והאחורי של הפה, שן נטויה באופן מוגזם ולסת עליונה או תחתונה עם מספר משמעותי של שיניים חסרות.
מיישרי שיניים בטכנולוגיית Align
בטכנולוגיה זו נעשה שימוש במחשב מיוחד. נתוני המיישרים נשלחים לרופא השיניים המחלק אותם לקבוצות הנבדקות בכל ארבעה עד שישה שבועות, כשכל מיישר "רוכב" על גבי השיניים לתקופה של שבועיים לערך. במשך תקופה זו השיניים זזות מרחק של 0.25-0.33 מ"מ וזאת בנוסף לכך שאת המיישרים ניתן להסיר בעת אכילה או צחצוח שיניים. עם זאת, על המטופלים לדעת שיש להרכיב את המיישרים לפחות 20 שעות ביממה.